Veganlık Hakkında Belgeseller | Türkçe Altyazılı 8 Vegan Belgesel

Veganlık hakkında belgeseller söz konusu olduğunda akla gelen belirli başlı belgeselleri sizin için sıraladık. Bu belgesellerin ve konuşmaların hepsine Türkçe altyazılı olarak ulaşabilirsiniz. İşte veganlık hakkında öne çıkan Türkçe altyazılı belgesellerden bazıları.

1. The Game Changers

2019 yılının Eylül ayında yayınlanan ve yayınlandığı andan itibaren çok sayıda izleyicinin dikkatini çeken et tüketimi, bitkisel beslenme, protein alımı ve fiziksel güç ile ilgili gerçeklerin yer aldığı belgeselde James Cameron, Arnold Schwarzenegger, Jackie Chan, Lewis Hamilton, Novak Djokovic ve Chris Paul gibi sporcular da yer alıyor. İzlemenizi ve izlettirmenizi kesinlikle tavsiye ediyoruz. Netflix’te Türkçe altyazılı olarak bulunabilir. Belgesel hakkında ayrıntılı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.

2. What The Health

Kip Andersen ve Keegan Kuhn’nun yönetmenliğini yaptığı 2017 yapımı bir belgesel filmidir. Türkçe altyazılıdır ve Türkçe’ye ‘Sağlık Komplosu’ olarak çevrilmiştir. Et ve süt ürünleri tüketiminin sağlık üzerindeki etkisini eleştirir. Netflix’te Türkçe altyazılı olarak yer alan belgesel, aynı zamanda Youtube’tan da Türkçe altyazılı olarak izlenebilir. Belgesel hakkında ayrıntılı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.

3. Earthlings

Yönetmenliğini Shaun Monson yaptığı 2005 yapımı bir belgeseldir. İnsanların hayvan kaynaklı ürünleri elde ederken kullandığı çirkin yöntemleri anlatır. Çoğu insanın yüzleşmek istemediği görüntüler içerdiği için hassas olanlar için izlenmesi kolay bir belgesel değildir. Youtube üzerinde Türkçe altyazılı olarak bulunabilir. Belgesel hakkında ayrıntılı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.

4. Cowspiracy

Hayvancılığın çevre üzerindeki etkisini ve çevre kuruluşlarının bu konudaki politikalarını işleyen 2014 yapımı bir belgesel filmdir. Yönetmenleri Kip Andersen ve Keegan Kuhn olan film Türkçe’ye ‘Sürdürülebilirliğin Sırrı’ olarak çevrilmiştir. Netflix’te Türkçe altyazılı olarak yer alan belgesel, aynı zamanda Youtube’tan da Türkçe altyazılı olarak izlenebilir. Belgesel hakkında ayrıntılı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.

5. Forks Over Knifes

Bu belgeselde araştırmacılar, hayvansal tüketim yerine bitkisel beslenmeye geçilerek diyabet, kanser gibi hastalıkların önlenip önlenemeyeceğini araştırıyor. Netflix’te Türkçe altyazılı olarak yer alan belgesel, aynı zamanda Youtube’tan da Türkçe altyazılı olarak izlenebilir. Belgesel hakkında ayrıntılı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.

6. Live and Let Live

Alman Marc Pierschel’in 2013 tarihli bir belgesel filmidir. Aralarında daha önce kasaplık ve hayvancılık yapmış olan bireylerin de bulunduğu 6 kişilik bir grup veganlığa geçişlerini ve vegan olduktan sonra yaşamlarındaki değişimleri anlatan belgeseli Youtube’da Türkçe altyazılı olarak izleyebilirsiniz. Belgesel hakkında ayrıntılı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.

7. The Milk System

8. Gary Yourofsky- Best Speech You Will Ever Hear

Türkçe’ye “Hayatınızda Duyabileceğiniz En İyi Konuşma” olarak çevrilen ve vegan aktivist Gary Yourofsky’nin vegan beslenmenin haklılığından bahsettiği açıklayıcı konuşmada çoğu sorunuza yanıt bulabilirsiniz. Konuşmayı Youtube üzerinden Türkçe altyazılı olarak izleyebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir