Üçüncü Türkiye Vegan Yaşam Kampı Başlıyor!

Pandemi nedeniyle bir süre aranın ardından, 3. Türkiye Vegan Yaşam Kampı 9-10-11 Temmuz tarihlerinde Assos Çanakkale’de gerçekleştirilecek.

Kamp, vegan yaşayan bireylerin ya da veganlığı öğrenmek isteyenlerin, türcülüğe, cinsiyetçiliğe, kapitalizme, ırkçılığa, LGBTİ+ fobiye ve tüm ayrımcılık biçimlerine karşı bir araya gelerek vakit geçirmelerini sağlayacak.

3. Türkiye Vegan Yaşam Kampı, çeşitli vegan yemeklerin yenildiği, atölyelerin gerçekleştirildiği, tartışmaların ve sunumların yapıldığı, etkinliklerin düzenlendiği bir ortamda gerçekleşecek.

Yaşam Hakkını Savunmak Veganlıktır!

Hayvanların, yiyecek, giyecek, denek, binek ve sömürü aracı olarak görülmesine karşı çıkan veganlar ve veganlığı merak eden kişiler bir araya gelecek. Türkiye Vegan Yaşam Kampı katılımcıları vegan bir dünya hedefine ulaşma amacıyla zulümsüz, sömürüsüz; sohbet, bilgi, dayanışma ve eğlence dolu günler geçirecek.

Kampta vegan katı sabun yapımından çocuklar için vegan masal atölyesine, yoga ve yüzme aktivitelerinden hayvancılığın ekolojik yıkım etkilerinin anlatıldığı seminerlere kadar pek çok alanda vegan yaşam pratiklerini deneyimleme fırsatı sunuluyor.

Türkiye Vegan Yaşam Kampı Çağrı Metni

“Veganlar ve veganlığı derin bir sorgulama ile merak eden özneler olarak türcülüğe, kapitalizme, cinsiyetçiliğe, ırkçılığa, LGBTİ+fobiye karşı bütüncül bir duruş ile bir araya geliyoruz.

Her yıl milyarlarca hayvan yiyecek, giyecek, denek, binek olarak kullanılıyor, sömürülüyor ve öldürülüyor. Sermaye çarkının ezilen sınıfında en alt kademesinde bulunuyorlar. Hayvanların da kendi hayatlarının öznesi olduğunu, köleleştirilip öldürülmedikleri bir dünyada yaşamalarının bir zorunluluk olduğunu biliyoruz. Hayvanların kurban edilmesinin kutsal kabul edildiği ama özünde vahşice katledildiği bu zaman aralığında hayvanlar için sesimizi çıkarıyoruz ve tek bir hayvanın daha ölmesine göz yummayacağımızı söylüyoruz.

Haydi veganlar, harekete geçmeye! Birlikte olmaya, tanışmaya, dertleşmeye ve çoğalmaya ihtiyacımız var. Ancak bir araya geldiğimiz zaman gücümüzün farkına varacak ve vegan bir dünya hedefimize dayanışmanın ışığında ulaşacağız. Arzuladığımız dünyanın küçük bir prototipini kuracağımız; zulümsüz, sömürüsüz, eğlence, sohbet, bilgi dolu, dayanışmayla geçecek bu kampta buluşalım! Biliyoruz ki vegan bir dünya mümkün ve bunu biz kuracağız!”

 

Kampa katılmak için buraya tıklayarak katılım formunu doldurabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir