Vegan sanatçı Billie Eilish hayranlarını bitki bazlı beslenmeye teşvik ediyor

Vegan sanatçı Billie Eilish, yeni dünya turnesine başladı. Şarkıcı ve söz yazarı olan Eilish’in 2021 albümü Happier Than Ever’den şarkılar içeren konserler, aynı zamanda çevre dostu bir temaya sahip.

Uluslararası turne sırasında Eilish, bir vegan sanatçı olarak çeşitli çevre organizasyonlarını destekleyecek ve hayranlarını daha fazla bitki bazlı gıda tüketme konusunda söz vermeye teşvik edecek.

Uygulama temasının bir bölümü, BIPOC ve kadınların önderliğindeki sürdürülebilir girişimlerin merkeze alınmasını içeriyor.

Yedi kez Grammy ödülü kazanan vegan sanatçı; bu yıl ABD, Kanada, İngiltere, Avrupa, Avustralya ve Yeni Zelanda veya diğer adıyla Aotearoa’da sahne alıyor.

Billie Eilish’in Çevre Dostu Dünya Turnesi

Görsel: billieeilish.com/

Vegan sanatçı, Billie Eilish Aksiyon Köyü’nün kurulmasıyla birlikte çevre dostu bir mesaj yayıyor. Kampanya, Support + Feed dahil olmak üzere azınlık çevre kuruluşlarına ev sahipliği yapacak ve bu kuruluşları destekleyecek.

Bitki bazlı yardım kuruluşu, Eilish’in annesi Maggie Baird tarafından yönetiliyor ve gıda konusunda güvensizlik yaşayan insanlara yiyecek temin ediyor.

Şarkıcı, Support + Feed ile katılımcıları 30 gün boyunca günde bir kere bitki bazlı yemek tüketmeye teşvik eden The Pledge’in lansmanını yaptı.

Ayrıca kampanya, şu ana kadar atmosferden 287.000 ton karbondioksit çıkardığını iddia eden, kâr amacı gütmeyen çevresel bir kuruluş olan REVERB ile de bir ortaklık yürütüyor.

Happier Than Ever turu, REVERB’in Müzik İklim Devrimi programının bir parçası. Bu konumu; yalnızca turun genel manada çevrede bıraktığı ayak izini azaltmakla kalmıyor, aynı zamanda sera gazlarını ortadan kaldıran girişimleri de destekliyor.

Turu “İklim Pozitif (Climate Positive)” yapan şeyler bu çabaların meydana getirdiği bir bütün. Yani daha açık bir şekilde söylemek gerekirse tur, net sıfır karbon emisyonu elde etmenin ötesine geçiyor aktif olarak karbondioksiti atmosferden uzaklaştırıyor.

Sürdürülebilirlik Odaklı Müzik

Eilish’in Happier Than Ever turu, 3 Şubat’ta başladı.

Turnenin, ayrıca yukarıda bahsettiğimiz çevre dostu ortaklıklarının yanı sıra Support + Feed, ihtiyacı olan insanlara yardım etmek için 100.000 bitki bazlı yemek tedarik ederek insanların yaşama çabalarına yardımcı olması amacıyla vegan markası Wicked Kitchen’la anlaştı. Organizasyonlar, ihtiyacı olan insanlara yardım etmek için 100.000 bitki bazlı yemek tedarik edecek.

Kurucu ortak Chad Sarno, yaptığı açıklamada şu şekilde konuştu: “Bu dünyadaki acıyı hafifletmek için elimizden geleni yapmak için şimdiden daha iyi bir zaman yok.”

“…Bu, toplulukları desteklememiz sonucunda ortaya çıkan herhangi bir pozitif etkiyle çakan bir kıvılcım gibi.”

“Wicked’in Support + Feed ile paylaştığı bu sorumluluk bilinci, kurmuş olduğumuz ortaklığın itici gücüdür. Bundan sonra da bu bilinç, bitki bazlı gıda dağıtım zincirimizin güçlenmesiyle birlikte daha da büyüyecek.”

İklim Pozitif Eylemi

Eilish, yaptığı bir turda iklim dostu seçimleri ilk kez desteklemiyor. Örneğin REVERB, ayrıca şarkıcıyla Where Do We Go turunda da ortaklık yapmıştı. Bu ortaklık, serbest filtrelenmiş su doldurma istasyonlarının sunumunu kapsıyordu.

Eilish, 2019’da Jimmy Fallon’un programında, turu “mümkün olduğunca yeşil” bir hale getirmek hakkında konuşmuştu.

Eilish’in sözleri şu şekildeydi: “Plastik pipete izin yok, müzik severler kendi su şişelerini yanlarında getirecekler. Her yerde geri dönüşüm kutuları olacak. Çünkü bir şeyin geri dönüştürülebilir bir malzeme olması, yakın çevrede geri dönüşüm kutusu olmadığı sürece bu hiçbir anlam ifade etmiyor.

 

Kaynak: plantbasednews.org/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir