Yayın ilkeleri

Vegan Gazete vegan yaşamla ilgili pek çok farklı kategoride içerik ve haber sunan sosyal bir platformdur. Vegan Gazete yayın ilkeleri gerek gönüllü yazarlar gerekse konuk yazarlar tarafından hazırlanacak içeriklerin nasıl olması gerektiği hakkında bilgi vermek amaçlı oluşturulmuş ilkelerdir.

Amacımız ve vizyonumuz

Vegan Gazete’nin amacı dünyayı tüm canlılar için yaşanabilir bir yer haline getirmek; canlıların yaşam haklarına saygı duyan, çevreye duyarlı bireyler gelişmesine yardımcı olmak ve bugüne kadar toplum tarafından doğru bilinen yanlışları bilimsel veriler ışığında aydınlatmaktır.

İnsan haklarına saygı

İçeriklerimizi oluştururken insan haklarına saygılı olmalarına dikkat ederiz. İçeriklerimizde ırk, cinsiyet, yaş, hayat görüşü, sağlık durumu, siyasi görüş, sosyal düzey, cinsel yönelim ve dini inançlar baz alınarak hiçbir birey, kurum veya kuruluş aşağılanmaz ve hedef gösterilmez. Başkalarına ait bilgi ve belgeler kendilerinden izin alınmadan kullanılmaz.

İnsan olmayan hayvan haklarına saygı

İnsan haklarına gösterdiğimiz özenin aynısını insan olmayan hayvan haklarına da gösteririz. İçeriklerimiz her bir canlının yaşam hakkına saygılı olmayı amaç edinir.

İfade özgürlüğü

Diğerlerinin ifade özgürlüğünü sınırlayıcı, değerlerini incitici içerikler oluşturmayız.

Güvenilirlik

Vegan Gazete, yazılarda verilen bilgilerin doğruluğunu kontrol eder. Ancak gönüllü yazarlarımızın ve editörlerimiz, insan olmaları dolayısıyla bazı hususları gözden kaçırabilirler. Gözden kaçmış bu detaylar ile ilgili uyarılar bilgi@vegangazete.com adresine yapılabilir. Bu halde doğruluk denetimi detaylı şekilde yapılacaktır.

Kaynak gösterme

Başka kaynaklardan alınan her türlü bilgi ve belge kaynak gösterilerek yayınlanır.

Gizlilik

Vegan Gazete okurlarının bültene abone olurken kullandıkları e-posta adresleri ve toplanan bilgiler hiçbir kurum ve kuruluşla paylaşılmaz ve herhangi bir platformda yayınlanmaz. Aynı şekilde gönüllü yazarlarımızın bilgileri yasal zorunluluk olmadıkça saklı tutulur.

Tarafsızlık ve çeşitlilik

Bizim için fikir ayrılıkları ve çeşitlilik önemlidir. Karşıt görüşlere saygı duyduğumuz gibi içeriklerimizi oluştururken tek bir açıdan değerlendirmez; farklı görüşleri de dikkate alarak tarafsız bir şekilde hazırlarız.

Bağımsızlık ve şeffaflık

Vegan Gazete herhangi bir kurum, kuruluş, birey ya da başka bir otorite tarafından kontrol edilmez; herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, siyasi veya dini oluşumun parçası değildir. Vegan Gazete yazarları yazdıkları yazılarda kendi görüşlerini ifade ederler.

Telif ve kopyalama

Vegan Gazete web sitesinde yer alan her türlü yazının yayın hakkı Vegan Gazete’ye aittir. İçeriklerin kopyalanması halinde kaynak gösterilmesi zorunludur. Kaynaklar yazı linkini ve yazar ismini içerecek şekilde gösterilmelidir.

Sorumluluk

Vegan Gazete gönüllü yazarların fikirlerini paylaşmak için oluşturduğu içeriklerden ve ziyaretçi okurların bu içeriklere yaptığı yorumlardan oluşur. Gönüllü yazarlar tarafından yazılmış yazılardaki fikirlerin ve beyanların yasal sorumluluğu yazarların kendisine; yorumların yasal sorumluluğu da tabiatı gereği yorum yapan kişilere aittir. Vegan Gazete editörleri, yerel mevzuata aykırı bir husus tespit edilmesi durumunda bu yazı ve yorumları doğrudan siteden kaldırır.

vegan gazete'ye yazı gönder

Vegan Gazete’de yazar olmak

Yazılarınızın Vegan Gazete’de yer almasını istiyorsanız “Gönüllü Yazarlık Başvurusu” sayfasından gönüllü yazar olmak için başvuru yapabilirsiniz. Biz başvurunuza dönüş yapana kadar Vegan Gazete yayın ilkeleri hakkında bilgi almak için yayın kurallarımızı okumayı unutmayın.