Yazar Başvurusu

Vegan Gazete, dünyayı tüm canlılar için yaşanılabilir hale getirmek ve sürdürülebilir bir yaşam yaratmak için bir araya gelen insanların oluşturduğu bütüncül bir platformdur. Vegan Gazete’de yazarlık başvurusu yapmak istiyorsanız lütfen okumaya devam edin.

Vegan Gazete’de yazar olmak isteyen arkadaşlarımızda aradığımız son derece önemli iki özellik var: Akıcı ve doğru bir anlatımla birleşmiş dünyayı değiştirme arzusu ve sömürü karşıtı duruş! Eğer dünyayı değiştirebileceğinize ve bunu nasıl yapacağınızı akıcı bir şekilde başkalarına da anlatabileceğinize inanıyorsanız farklı yazarlık seçeneklerinden biriyle ailemize dahil olabilirsiniz. 

Vegan Gazete’de ne tür yazarlıklar var?

Gönüllü yazar: Vegan Gazete’de gönüllü yazar olabilmek için ayda en az 1 içerik yayınlatmış olmak gerekir. Vegan Gazete’nin yayın ilkeleri doğrultusunda, çelişki yaratacak durumlar oluşturmamak adına, gönüllü yazar olmak isteyen kişilerin sömürünün bir parçası olmamalarını önemsiyoruz.

Konuk yazar: Farklı uzmanlık alanlarına göre yetkinlikleri olan ve söz konusu alanda uzmanlığı kabul görmüş yazarlar konuk yazarlardır. Bu yazarlar dönemsel olarak içerik üretebilmektedir.

Vegan Gazete’de yazarlık başvurusu yapmak için neler gerekli?

Vegan içerikler oluşturmak için temel bilgi birikimine sahip, araştırmayı seven, web sitemizdeki kategorilere uygun içerikler oluşturabilecek, anlatımı akıcı, imla kurallarına hakim olan arkadaşlarımız gönüllü yazarlık başvurularını aşağıdaki belgelerle birlikte bilgi@vegangazete.com adresine iletebilirler.

  • Kendinizi tanıtan kısa bir otobiyografi
  • Varsa web sitesi adresi
  • Vegan Gazete’deki kategorilerde veya benzer konularda yazılmış bir örnek yazı
  • Hangi kategorilerde içerik üretmek istediğiniz hakkında bilgi

Önemli: Lütfen yazarlık başvurusu için göndereceğiniz e-postada konu alanını “Yazarlık Başvurusu- İsim Soyisim” şeklinde doldurunuz.

Yazarlık başvurusu yapmadan önce bilmeniz gerekenler

  • Gönderilen belgelerde imla ve noktalama hatası bulunan veya eksik dosya gönderilen başvurular dikkate alınmamaktadır.
  • Gönüllü yazar statüsündeki yazarlar üst üste 2 ay boyunca içerik göndermemeleri halinde bu statülerini kaybederler.
  • Yazılarda, editörler tarafından temel SEO kurallarına uygun olacak şekilde düzenlemeler yapılır. Bir zorunluluk olmamakla birlikte, SEO hakkında siz de bilgi sahibi olmak isterseniz hazırladığımız yazı hazırlama rehberini sizinle de paylaşacağız.
  • Vegan Gazete’de gönüllü yazar olmak için başvuran herkes Gönüllü Yazarlık Sözleşmesi‘ni okumuş ve kabul etmiş sayılır.
  • Vegan Gazete gönüllü yazarlarının Vegan Gazete Yayın İlkeleri‘ne uygun içerikler oluşturması gerekmektedir.
  • Vegan Gazete ticari bir kazanç elde etme amacı gütmemektedir. Ancak ilerleyen süreçte bu amaçla girişimlerde bulunabilir. Gönüllü yazarlara (en azından şimdilik) herhangi bir ödeme yapılmamaktadır. Vegan Gazete’nin, teknik masrafların ve site giderlerinin karşılanması sonrasında yazarlara bütçe ayırma hedefi bulunmaktadır. Bu hedefi gerçekleştirdiğinde yazarlara ayrılacak bütçe hususunda bilgilendirmeler ayrıca yapılacaktır.
  • Hazırlanan içeriklerin web sitesinde daha önceden yayınlanmış olup olmadığının kontrol edilmesi gerekmektedir.