Konya ve Karaman’da av karşıtı açılan davanın ilk duruşması 17 Ocak’ta gerçekleşecek

Türkiye Vegan Derneği (TVD) olarak “av turizmi” adı altında yürütülen katliama ilişkin Tarım ve Orman Bakanlığı’na karşı açılan üç davadan birinin ilk duruşması 17 Ocak 2022 tarihinde gerçekleşecek.

Bakanlığın gönderdiği belgeleri ve dayanakları eksik ve çelişkili bulan Konya 1. İdare Mahkemesi ikinci kez, Konya ve Karaman’da öldürülmesi planlanan, yalnızca Türkiye’de görülen, nesli tükenen ve koruma altındaki Anadolu yaban koyunlarının ve yine nesli tükenme tehlikesi altında olan koruma altındaki yaban keçilerinin lehine karar alarak, Kasım 2021 sonunda verdiği yürütmeyi durdurma kararının devamına hükmetmişti. Bu kararla ilk kez duruşma tarihi verilerek yargılama sonuçlanana kadar hayvanların avlanmasına getirilen yasağın devam etmesine hükmedilmişti.

17 Ocak Pazartesi günü saat 10:00’da; hayvan hakları savunucuları ve avukatlar av ihalesini iptal ettirmek adına ilk kez verilen duruşma kararı için Konya İdare Mahkemesi’nde olacak. Av katliamını “hasat raporu, kırsal kalkınma, katkı payı, ekonomik kazanç, turizm potansiyeli ve koruyucu veterinerlik” adı altında mahkemelerde savunan bakanlığa ve müdahillik başvurusunda bulunan av şirketlerine karşı hayvanların yalnız olmadığını kanıtlamak için bir arada olunacak. ⠀

Türkiye çapında her yıl farklı türler için av karşıtı emsal hukuki kararlar alınmasına rağmen, bu katliamın av şirketleri ve bakanlık tarafından sürdürülmesine engel olmak için mücadele edilen bu davayı vatandaşların da takip etmesi ve duruşma sonunda yapılacak basın açıklamasına katılması rica ediliyor.

 

Tarih: 17.01.2022, Pazartesi
Duruşma saati: 10:00
Duruşma salonu: Konya 1. İdare Mahkemesi
Basın açıklaması yeri: Konya Bölge İdare Mahkemesi Başkanlığı önü

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir