Madrid Sokaklarında Binlerce Kişi Boğa Güreşlerini Protesto Etti

Yaklaşık iki bin kadar hayvan hakları savunucusu, Madrid’deki Las Ventas Boğa Güreşi Arenası’na yürüyerek İspanya’da boğa güreşlerinin yasaklanması için eylem yaptı.

Boğa güreşi; son yıllarda artık hayatta kalma mücadelesi veriyor. Yılın belirli dönemlerinde gerçekleştirilen büyük çaplı festivaller, kalabalıkları hala kendine çekmesine rağmen; toplum artık boğaların öldürülmesini izlemeye eskisi kadar ilgili değil.

41 yaşındaki pazarlamacı Josean Vega, Reuters’e verdiği demeçte konu hakkındaki görüşünü şu sözlerle ifade etti: “Boğa güreşi, benim açımdan artık ülkemizin kültürünü temsil etmiyor. Zavallı hayvanlar bu gösterilerde acı çekiyor, işkence görüyorlar; bu çok gereksiz ve doğaya aykırı bir şey.”

Görsel: Oscar del Pozo / AFP

Raul adındaki, 44 yaşındaki başka bir protestocu da Josean Vega ile aynı fikirdeydi ve göstericilerin artık boğa güreşlerinin tarih olması gerektiğini düşündüklerini sözlerine ekledi.

Anket firması Electomania tarafından yayınlanan 2020 tarihli bir ankette, İspanyol halkının %47’sinin boğa güreşinin yasaklanmasını desteklediğini ve %37’lik bölümünün de boğa güreşlerine karşı olduğunu; ancak bu %37’lik kesimin, boğa güreşlerinin yasaklanmasını istemediğini ortaya kondu.

 

Kaynak: theanimalreader.com/
Kapak görseli: Oscar del Pozo / AFP

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir