Aile ve arkadaş çevresinin desteklemiyor oluşu insanların vegan olmasının önüne geçiyor

Yeni bir araştırmaya göre, aile ve arkadaş çevresinin desteklemiyor oluşu insanların vegan olmasının önüne geçiyor. Vegan olmalarını “et tüketme isteğinin” engellediğini söyleyen insanların oranı ise yüzde ondan daha az. Çalışma, vegan bir yaşam biçimini benimsemenin önündeki en büyük engelin destek olmayan bir sosyal çevre olduğunu gösteriyor.

Buluntular, flörtleşme uygulaması Veggly’nin 700.000 kullanıcısının veri analizinden geliyor. Yarıdan fazlası (%51,4) aile ve arkadaş çevresinin yetersiz desteğinin veganlığa geçişi zorlaştırdığını söyledi.

Yumurta ve peynirden vazgeçmek ise zorlanılan ikinci başlık. %40’tan fazla birey, vegan olamayışlarına sebep olarak yumurta ve peyniri gösterdi. Eti bırakmak ise platform kullanıcılarının yalnızca %8,4’ünü zorluyor.

Vegan olmamayı seçmek için birçok sebep gösteriliyor. Maliyet, et tüketim kültürü ve sağlıkla ilgili düşünceler bunlardan bazıları. Dengeli bir vegan beslenme programının atletik performansı olumsuz etkilemediğini gösteren kanıtlara rağmen protein alımı ile ilgili kaygılar da hala devam ediyor.


Bu yazı ilginizi çekebilir: Protein Hakkında Doğru Bilinen 5 Yanlış


Fakat bu endişeler aile ve arkadaşlar tarafından dışlanma kaygısı kadar yaygın değil.

Veggly’nin kurucusu Alex Felipelli bir basın açıklamasında “Bundan hep şüpheleniyorduk.” dedi. “Çoğu insanın vegan olmakta zorlanmasının temel sebebi etten vazgeçememek değil. Sebebi çevrelerinde doğru insanların olmaması.”

“Destekleyici bir aile ve arkadaş çevresi, partner ya da partnerleriniz de dahil, motivasyonunuzu ve vegan bir yaşam biçimine geçebilme kabiliyetinizi oldukça artıracaktır.”

Çevrimiçi Vegan Destek Bulmak

Veggly’nin belirttiğine göre üyelerin beşte birinden daha fazlası (%21,5) arkadaş çevresini ve destek ağını genişlettiğini ifade ediyor.

Felipelli, “Veggly takımı ve ben, romantik veya arkadaşça, yeni bir ilişkinin başlamasına yardımcı olmak konusunda daima heyecanlıyız – ne kadar çok, o kadar iyi! Birlikte, hayvanlara ve gezegenimize daha nazik, vegan bir dünya inşa edebiliriz.” diye devam etti.

Sanal vegan topluluklar gittikçe daha çok ilgi çekiyor. Flörtleşme uygulamaları ve abillion gibi sosyal medya platformları, insanların var olan bağlantılar dışında destek bulmalarına yardımcı oluyor.

Vegan flörtleşme uygulaması Grazer’in platformunda yakın arkadaş bulma seçeneği de mevcut. Belirtilene göre, Bumble’da romantik olmayan bağlantı arayışında olan kullanıcı oranı %3 ile kıyaslandığında; kullanıcıların %20’sinin et tüketmeyen arkadaş arayışında olduğu platformun bu özelliği Bumble’ın “karşılaştırılabilir” fonksiyonunu geçti.

 

Kaynak: plantbasednews.org/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir