Kanada’da bir hayvansal süt şirketi bitkisel süt üretimine geçiş yapacak

Lactalis Kanada başkanı, bitki bazlı ürünlere olan talebin değişimi motive ettiğini söylüyor. Bir hayvansal süt şirketi, Kanada Ontario’daki tesislerinden birini gelecek ay tamamen bitkisel bazlı yapma planlarını açıkladı.

Fransız hayvancılık endüstrisinin önde gelen markalarından olan Lactalis’in bir yan kuruluşu olan Lactalis Kanada, 30 Eylül’den itibaren Sudbury şubesindeki tüm hayvansal süt üretimini durduracak.

Lactalis’e göre hareket, “uzun vadeli hacim düşüşünü” ve “Ontario’daki hayvansal süt pazarında artan maliyeti” takip ediyor. Şirket, değişikliğin şirketin Sensational Soya ve Lactantia margarinini içeren mevcut bitki bazlı ürünlerini tamamlayacağını umuyor.

Başkan ve CEO Mark Taylor, “Bir inovasyon lideri olarak temel işimiz hayvansal süt ürünleri olsa da fabrikalarımızdaki bitki bazlı genişlemenin gösterdiği üzere, sürekli olarak tüketiciyi takip ediyor ve sürekli olarak yenilik yaparak pazara cevap vererek için fırsatlar arıyoruz” dedi.

“Amacımız Kanadalıların yaşamlarını zenginleştirmek ve beslemektir. Bu, tüketicilere mevcut kapasite ve yeteneklerimizden faydalanacak tamamlayıcı yüksek kaliteli bitki bazlı ürünler ile zengin ve uzun süredir devam eden süt ürünleri uzmanlığımızla sağlayabileceğimiz bir şey.”

Şirket, Sudbury’nin hayvansal süt üretimini Ontario ve Quebec eyaletlerindeki diğer tesislere devretmeyi planlıyor. Ayrıca, geçiş sürecinde işgücünün çoğunu elinde tutmayı planlıyor.

Bitkisel Süte Artan Talep

Bitki bazlı sütü, son birkaç yılda popülerliğinde büyük bir artış görüldü. Defra’nın 2020 Aile Gıda Anketi‘ne göre, Birleşik Krallık’ta hayvansal süt tüketimi 1974’ten bu yana yüzde 50 azaldı.

Bu düşüşün nedenlerinden biri, kolayca erişilebilir süt alternatiflerinin sayısındaki artış olarak görülüyor. 2021’de yapılan bir araştırma, yulaf sütü satışlarının önceki yıla göre yüzde 170’ten fazla arttığını gösteriyor.

Kanada hayvansal süt ürünlerinden uzaklaşıyor

Son yıllarda, Kanada’da hayvansal süt tüketimi giderek azalıyor. 2021‘de 2015’ten bu yana kişi başına 10 litrelik bir düşüş, kişi başına 60,5 litrelik yeni bir düşüş seviyesine ulaştı.

2019’da Kanada, günlük bir hayvansal süt dozu önerisini kaldırmak için gıda kılavuzunu güncelledi ve bunun yerine onu diğer proteinlerle birleştirdi.

Kılavuzun 2007’den beri ilk kez güncellenmesi bu şekilde oldu. Ayrıca 1942’den beri Kanadalıların her gün hayvansal süt ürünleri yemeye veya içmeye teşvik edilmediği ilk çalışma oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir