Efsane Boksör Mike Tyson Vegan mı?

Efsane boksör, eski ağır sıklet şampiyonu Mike Tyson, 15 yıl sonra ringe çıktı. 29 Kasım Pazar günü, Los Angeles’ta Dignity Health Sports Park’ta düzenlenen karşılaşmada, Roy Jones ile karşı karşıyaydı. 8 rauntluk karşılaşma, ABD’de reyting rekoru kırdı ve berabere bitti. Tyson, bu karşılaşmadan yaklaşık 10 milyon dolar kazandı.

Görsel:https://www.france24.com

Mike Tyson , bu maç ve eski formu için için 45 kilo verdi, 4 yıldır da vegan beslendiğini açıkladı. Eşinin çeşitli diyetler denerken vegan beslendiğini görüp kendi de denemeye karar vermiş. Vegan olduğunu açıklaması üzerine şu sözleri ekledi:

“Vegan olmak, bana sağlıklı bir yaşam sürmek için bir fırsat daha verdi. Tüm uyuşturucular ve kokain yüzünden o kadar tıkanmıştım ki, güçlükle soluk alıyordum. Yüksek tansiyondan, neredeyse ölmek üzereydim, vegan olduğumdan beri tüm bu şeyler azaldı.”

yout.be/Vc-DeGEXAmM

Mike Tyson’un yaptığı ilham verici açıklama, çok sayıda sporcuya ilham olmasını ve “Vücut geliştirmek için hayvansal gıdaya gereksinim var mı?” sorusuna yanıt olmasını umuyoruz.

Başlık görseli:eurosport.com.tr

Bu yazı Nigar Önder tarafından yazılmıştır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir