Bitki Temelli Beslenen Tenisçi Djokovic, Turnuvayı 9. Kez Kazandı

Bitki temelli beslenen tenisçi Novak Djokovic, Avustralya Açık Tenis Turnuvası’nı 9. kez kazanarak kendi rekorunu egale etti. Profesyonel tenisçi, geçen sene de Daniil Medvedev’i yenerek turnuvada zafere uzanan isim olmuştu. Bu sonuçla Djokovic, 18. Grand Slam şampiyonluğuna ulaştı. Sporcu, toplam Grand Slam şampiyonluğu sayısında Federer ve Nadal’ın hemen arkasında yer alıyor.

Djokovic’in Bitki Temelli Diyeti

Djokovic, Essentially Sport’a yaptığı açıklamasında: “Bitki bazlı diyet uygulayarak yaklaşık dört buçuk yıldır bu seviyelerde oynamaktan çok memnunum. Hakkımda çok fazla eleştiri oldu. Açıkçası, çevremdeki insanlar bunu yapabileceğime inanmadılar.”

“Bu bir yaşam tarzı. Bir diyetten daha fazlası, çünkü vicdani ve etik sorumluluklar da hissediyorsunuz. Hayvanlar alemine yapılanlar, hayvancılık ve tarım alanlarında yapılan acımasızlıklar hakkında farkındalık kazanıyorsunuz. İnsanların belki de üzerinde çok fazla durmadığı ancak iklim değişikliğini önemli ölçüde etkileyen bir gerçek var. Bu benim için yalnızca performansla ilgili değil, bir duruş, bir yaşam tarzı.” diyerek vegan olmanın bir beslenme tarzından daha fazlası olduğuna ve bitki temelli beslenmenin etik bir tarafı da olması gerektiğine dikkat çeken Djokovic ekledi: “Umarım diğer sporculara da bu tarz bir beslenmeyle de iyileşebildikleri ve kas kazanabildikleri konusunda ilham olabilirim.”

Novak Djokovic Vegan mı?

Djokovic, bitki temelli diyetin faydaları üzerine pek çok açıklamada bulundu. Ancak, kendisine tam olarak “vegan” demediğini belirtiyor. “Dürüst olmak gerekirse etiket takmayı sevmiyorum. Hali hazırda birkaç yıldır bitki temelli besleniyorum. Ancak yanlış anlaşılma ve yanlış kullanılmalardan dolayı bu tür isimleri kullanmayı tercih etmiyorum.”

Kaynak: plantbasednews.org

başlık görseli: https://www.eurosport.co.uk/tennis/australian-open/2021/australian-open-2021-novak-djokovic-shrugs-off-injury-fears-to-beat-milos-raonic-reach-quarters_sto8125145/story.shtml

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir