Vegan Atlet, 3 Dünya Rekoru Birden Kırdı 

Vegan atlet Kate Strong, sabit bisiklet üzerinde pedal çevirme alanında 3 Guinness Dünya Rekoru kırdı. Dünya şampiyonu triatlet, statik bisiklette 24 saat içinde en fazla mesafe yapma rekorunu elinde tutuyor. 

Strong, 24 saatlik pedal çevirme meydan okumasına 26 Mayıs günü saat 15.00’te Bristol’de (Birleşik Krallık) başladı. Aynı zamanda rekor denemesinin tamamını canlı olarak Facebook üzerinden de yayınladı. Rekoru kırması için Strong’un, saatte 35.3 km ve 12 saatte toplam 348 km pedal çevirmesi gerekiyordu. Dahası, daha önce statik bisiklet üzerinde rekor kıran sporcuların hepsi erkekti. Kate Strong, bu alanda rekor kıran ilk kadın oldu. 

Ezberleri Bozuyor

Vegan atlet, rekor denemesinden hemen önce Instagram üzerinden şu sözleri paylaştı: “Fiziksel, duygusal ve mental olarak şu ana kadarki en hazır durumumdayım.” Devamında şunları ekledi: “Beni heyecanlandıran elde edeceğim sonuç değil. Kendi sınırlarımı sonuna kadar zorlayacak olmak, her zaman daha iyisine çabalamak; 24 saat boyunca beni ayakta tutan şey olacak.” 

Rekor denemesi esnasında vegan sporcu, çok fazla destek mesajı aldığını ve bu yüzden gece boyu ağladığını itiraf etti.  “Bana inanan, beni destekleyen herkese çok teşekkürler.’”

Tebrikler Kate Strong!

Strong, yalnızca vegan sporcuların neler yapabileceğini gösterdiği için değil aynı zamanda kadınlara sportif anlamda umut ışığı olduğu için de mükemmel bir iş başardı. 

2021’in ilk aylarında sporcu, Plant Based News’le yaptığı söyleşide şunları söylemişti: “Daha önce erkeklerin hegemonyasında olan bu alanda rekorlar kırmak istiyorum. Toplumun bize ‘olanaksız’ olarak dayattığı çoğu tabuyu yıkmak için çaba harcıyorum. Giriştiğim bu rekor denemelerinde asıl amacım, eğer çok çalışıp kararlılığınızı ortaya koyarsanız neler başarabileceğinizi görmenizi sağlamak.” 

Kaynak: plantbasednews.org

Başlık görseli: vegfest.co.uk

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir