Olimpiyatlara Temiz Protein Sunma ve Vegan Olma Çağrısı

COVID-19 sebebiyle yeni bir tarihe ertelenen 2020 Tokyo Olimpiyatları, veganlık çağrılarıyla karşı karşıya kaldı. Tokyo Organizasyon Komitesi, sporculara ve izleyicilere özellikle bitki temelli menüler sunmaya davet edildi.

Japon yumurta üreticisi ISE Foods firmasıyla ilişkili bir tavuk çiftliği hakkında yürütülen soruşturma sonrasında, ortaya çıkan bir ifşa sonucu PETA komiteye çağrıda bulundu.

Söz konusu firma, ihbar görüntüleriyle ortaya serilen ‘korkunç ihmal ve tedbirsizliklerine’ rağmen hali hazırda olimpiyatlara yumurta satma sertifikasına sahip.

Temiz Protein Mümkün

PETA Başkanı Ingrid Newkirk: “PETA’nın ortaya çıkardığı ifşa, işin içine fabrikalaşma girdiği zaman hayvanların ne denli zalim bir muameleye tabi tutulduğunun önemli bir kanıtı.”

“Olimpiyat oyunları, dünyanın en iyi atletlerine veya hiç kimseye zalim yumurta üreticilerinin yumurtalarını sunmak zorunda değil. Hele ki daha sağlıklı, hayvan dostu ve temiz içerikli vegan protein kaynağı alternatifleri dururken.”

Olimpiyatlara Veganlık Çağrısı

Los Angeles’ta gerçekleştirilecek olan 2028 Yaz Olimpiyatları da, sürdürülebilirlik hedeflerine daha da yaklaşılması adına veganlığa davet ediliyor.

Newkirk, konuşmalarına şunları da ekledi: “Eğer olimpiyatlar sürdürülebilirlik için altın standardı arıyorlarsa, veganlık en iyi seçim olacaktır.”

“PETA, 2028 Olimpiyatları’nın Los Angeles’ın ev sahipliği yaptığı veganların sayısının artmasına, karbon emisyonunu azaltmasına, bitkilerden hazırlanan yemeklerle insanların ve hayvanların sağlığını korumaya yardım etmek için hazır.”

Ayrıca, ABD takımından bazı atletler; Olimpik ve Paralimpik Komitesi’ni süt ürünlerini bırakmaya çağırdı.

Gümüş madalya sahibi Dotsie Bausch, laktoz intoleransının renkli tene sahip insanları ne denli kötü etkileyebileceğini ifade eden bir mektup yazdı. Bausch’un mektubunun bir kısmı şöyle: “Sağlıksız inek sütünün Amerikan takımı atletlerine ve diğer insanlara sunulması kabul edilemez. Ayrıca bu, USOPC’nin korumakla görevli olduğu insanlara karşı umursamaz tutumunun da önemli bir göstergesi.”

Kaynak: plantbasednews.org/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir