Pentagon’da gizlice dolaşan tavuğu hayvan barınağı kurtardı

Görevliler, sıkı bir şekilde korunan Pentagon’da, bir tavuğu gizlice dolaşırken yakaladılar. Tavuğun nereden geldiği, neden orada olduğu ve içeri nasıl girdiği ise merak konusu.

Tavuk, geçtiğimiz hafta pazartesi günü sabahın erken saatlerinde, ABD Savunma Bakanlığı karargâhı yakınlarında fark edildi. Associated Press, tavuğun daha sonra “gözaltına alındığını” rapor etti.

Virginia, Arlington’daki Hayvan Refahı Derneği (AWL), olayın ardından, bir Rhode Island Red olduğu düşünülen tavuğu himayesine aldı. Dernek, yardımda bulunduğu tavuğa Henny Penny ismini verdi.

Bir hayvan barınağı, Twitter’da konuyla ilgili şu şekilde yazdı: “Görünüşe göre, ‘tavuk neden yollara düştü?’ sorusunun cevabı Pentagon’a gitmek gibi gözüküyor?! Bu tavuk, Pentagon’daki güvenli alanda gizlice dolaşırken yakalandı (evet, şaka yapmıyoruz) ve görevlilerimiz onu aldı.”

Alışılmışın dışındaki hikâyeyi çevreleyen ayrıntılar, kasten gizli tutuluyor.

Kuruluşta görevli Chelsea Jones, “Gerçek güvenlik nedenleriyle Henny Penny’nin bulunduğu yeri tam olarak açıklamamıza izin verilmiyor. Sadece bir güvenlik kontrol noktasında olduğunu söyleyebiliriz.” şeklinde açıklamada bulundu.

Pentagon, yaklaşık 150 dönümlük alanı ile dünyanın en büyük ofis binası. Amerikan askeri gücünün simgesi olarak kabul edilen bu tesiste, 30.000’e yakın askeri ve sivil personel görevli.

Geçtiğimiz yıl raporlar, Pentagon’un yaklaşık 60.000 kişiden oluşan bir “gizli ordusu” olduğunu ortaya çıkardı. Bahsi geçen birliğin bazı üyelerinin, dünyanın önde gelen şirketlerinden bazılarında gizli bir biçimde görev yaptığı iddia ediliyor. Newsweek’e göre bu oluşum, “Dünyanın şimdiye kadar gördüğü en büyük gizli güç”.

Hayvan Barınakları Hayvanların Yuvası Oluyor

Tavuğun tuhaf macerası, dünya çapında manşetlerde kendine yer buldu. The Tonight Show Starring Jimmy Fallon programının yeni yayınlanan bir bölümünde sunucu Fallon, Henny Penny hakkında bir şarkı söyledi.

“Pentagon’da bir tavuk var ve bu tavuğun neden orada olduğunu kimse bilmiyor. Söyle bakalım, sıradan bir yaramaz mısınn yoksa gizli bir casus mu?” Fallon, hükümetin durum nedeniyle paniğe kapıldığı şakasını yaparak izleyenlerini güldürdü.

AWL Arlington’dan Chelsea Jones, Henny Penny’yi güzel ve tatlı, ancak aynı zamanda da biraz gergin olarak tanımlıyor.  Örgüt, Twitter’da tavuğun çok yakın bir zaman içinde yerel bir hayvan barınağına taşınacağını doğruladı.

Henny Penny, tek başına bir yolculuğa çıkması sebebiyle manşetlere taşınan son hayvan dostumuz. 2021 yılının Aralık ayında da Stacy adında genç bir buzağı, New York’ta bir mezbahadan kaçmıştı. Stacy, şu anda Skylands Animal Sanctuary and Rescue’da (Skylands Hayvan Barınağı) yaşıyor.

Ayrıca, yine geçtiğimiz yıl Haziran ayında hamile bir domuz, on domuz yavrusu doğurmak için bir et çiftliğinden kaçmıştı. İngiltere’deki Surge Sanctuary, anne domuzu ve bebeklerini sahiplenmişti.

 

Kaynak: plantbasednews.org/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir