Üzümden Vegan Deri Spor Ayakkabı Yapıldı

Pangaia isimli şirketin İtalyan şarap endüstrisinin atıklarından ürettiği vegan deri spor ayakkabı piyasaya sürüldü. Küresel şarap endüstrisi her yıl 26 milyar litre şarap üretiyor ve bu da 6,5 ​​milyar litre atık üretiyor. Pangaia, üzüm sapları, kabukları ve tohumlarından oluşan bu atıkları çevre dostu bir deri alternatifine dönüştürerek kullanmaya karar verdi.

İtalya’daki yerel bir aile fabrikası tarafından üretilen yeni spor ayakkabı, üzüm derisinden yapılmış bir üst astar ve iç taban, endüstriyel atıklardan oluşturulan yüzde yüz geri dönüştürülmüş kauçuk taban, su tutkalı ve doğal pamuk bağcıkları, geri dönüştürülmüş plastik uçlar içeriyor.

vegan deri spor ayakkabı

Üzümden üretilen vegan deri spor ayakkabı siyah veya beyaz olarak iki renkle piyasaya sürüldü. Aynı zamanda ayağın iç kavisine daha fazla destek sağlamak için ortopedik bir tasarıma sahip olarak üretildi. Aynı zamanda hafif ve nefes alabilir olması ayakkabıyı yürüyüş ve koşu gibi aktiviteler için de ideal hale getiriyor.

Spor ayakkabıların yaklaşık 245 Amerikan Dolarını bulan satış fiyatı şu an Türkiye şartlarında çok karşılanacak bir meblağ olmasa da, üzümden spor ayakkabı üretilmiş olması hem çevre hem de vegan giyim alternatifleri açısından oldukça heyecan verici. En önemlisi ise başka alternatiflerin varlığını da bize gösteriyor. Yani istenirse her şey yapılabilir. Bu açıdan eski alışkanlıkları sürdürmek zorunda olmadığımızı ve yeni düzenler kurabileceğimizi de gösteriyor.

Kaynak: https://vegnews.com/2020/9/these-vegan-leather-sneakers-are-made-from-grapes

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir