Rekor: Veganuary 2022’ye 600,000’in üzerinde kayıt gerçekleşti

Bu yılki Veganuary 2022, şimdiye kadarkiler arasında en geniş katılımcı sayısına sahip olan Veganuary oldu. Vegan olmak isteyenlere vegan yaşama geçiş kolaylığı sağlayan Veganuary programı her yıl daha çok insanı etkiliyor. Bunun nedeni de, organizasyona iki haftadan az bir süre kala, gerçekleşen kayıtların geçen yılın rekor kıran rakamlarının da üzerine çıkması.

Geçtiğimiz yıl, bir ay sürecek vegan olma taahhüdüne katılan katılımcı sayısı 580.000’e ulaşmıştı. Ancak bu yıl, 18 Ocak Salı günü saat 9’dan itibaren rakamlar 605.000’e yükseldi.

Veganuary 2022, Rekor Kırdı

Organizatörler, önde gelen ünlülerin desteğini önemli bir itici güç olarak görüyorlar. Joanna Lumley, Deborah Meaden, Venus Williams, Dr. Jane Goodall, New York City Belediye Başkanı Eric Adams ve Benjamin Zephaniah gibi isimler; insanları vegan yaşam tarzını deneme konusunda teşvik eden büyük isimler arasında yer alıyor.

Ayrıca, kayıtlar “sağlam olmaya devam ettikçe” katılım rakamlarının daha da yükseğe tırmanacağına hiç şüphe yok.

Dragon’s Den’le tanınan bir iş insanı olan Meaden, 2020’de Veganuary’ye tekrar katıldıktan sonra bu yıl temsilci unvanıyla katılım gösterdi.

Meaden, PBN’ye verdiği demeçte şu ifadeleri kullandı: “Veganuary’de yer almak, beslenme düzenimi değiştirmemde bana oldukça yardımcı oldu. Nihayet şu anki sürdürdüğüm beslenme düzeni; hayvanlar, gezegenimiz ve benim için en iyisi.

“İklim krizi, hayvanların çektiği acılar veya vahşi yaşamdaki türlerin kaybı sizi vicdanen derinden etkiliyorsa; Veganuary’ye kaydolun ve Veganuary’nin size yardım etmesine izin verin.”

Veganuary’nin Bu Yılki Başarısının Ardındaki Sebep Ne?

Bu ay, dünyanın dört bir yanındaki mağazalara ve restoranlara yüzlerce yeni bitki bazlı ürün ve menü seçenekleri geldi.

Hareketi, literatüre pek aşina olmayan yeni bireyler için daha erişilebilir kılmak amacıyla Impossible Foods, Costa, Linda McCartney ve Morrisons gibi firmalar çalışmalarda bulundu.

Vegan peynirden tatlılara, bütün menülere ve Starbucks’ın Birleşik Krallık’ta bitkisel sütlerde uyguladığı ek ücreti düşürmesine kadar, erişilebilirlik açısından olumlu pek çok gelişme yaşandı ve üstelik bu olumluluk ivmesi hala daha korunuyor. Aynı zamanda kapsamlı kampanya ve reklamcılık faaliyetleri gerçekleştiriliyor.

Dahası, bazı işletmeler Veganuary Workplace Challenge‘a katıldı. Bu etkinlik, çalışanların işteyken daha fazla etsiz yemek yiyerek bir ay boyunca veganlığı denemelerine teşvik edilmelerini amaçlıyor.

Veganuary iletişim başkanı Toni Vernelli, PBN’ye şu şekilde konuştu: “Ocak ayının bitimine iki hafta kala, en yüksek katılımcı rekoru yaşanan bu yılki Veganuary, inanılmaz derecede heyecan verici. Ancak, bu rekor bizim için pek de şaşırtıcı değil.

“Yiyecek seçimlerimizin, gezegenimizin sağlığı üzerindeki inanılmaz etkisinin farkına daha fazla insan vardıkça, vegan yaşam düzenine yönelik tutumlar ve diyet düzenlerimiz de buna göre değişiklik gösteriyor.”

 

Kaynak: plantbasednews.org/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir