Little Caesars, Vegan Pepperoni Pizzasını Piyasaya Sürüyor

Little Caesars’ta artık vegan pepperoni pizza da var. 12 Temmuz’da Little Caesars, Field Roast’ın yeni bitki bazlı pepperonisi olan Planteroni’yi piyasaya sürdü.

Yeni vegan pepperoni pizza; hali hazırda şu an New York, Miami, San Francisco, Portland, Oregon ve firmanın menşei Detroit’te test ediliyor. Türkiye’ye ne zaman geleceği konusunda bir bilgi yok.

Vegan pepperoni, hayvansal kaynaklardan elde edilen pepperoniyle aynı miktarda (6 gram) protein içeriyor, asla GDO ve yapay tat verici maddeler içermiyor. Yeni vegan pepperoni pizzayı müşteriler, herhangi bir pizza siparişinin üstüne ek olarak da sipariş verebilecekler.

Field Roast markasının sahibi ve Greenleaf Foods Başkanı Dan Curtin, konu hakkında şu şekilde konuştu:

“Bu, pizza severler için oldukça önemli bir olay. Çünkü artık bezelye proteininden yapılmış, tat ve besleyicilik olarak normalinden hiçbir farklı olmayan bir vegan pepperoni yeme şansına sahipler.”

Vegan et firması, bu yılın ilk aylarında vegan pepperoniyi piyasaya sundu. Vegan pepperoni; patates ve bezelye proteininden yapılıyor. Tatlandırıcı olarak da içerisinde kırmızı biber, anason, rezene, sarımsak, karabiber bulunuyor.

Maalesef Little Caesars’ta henüz vegan peynir yok. Field Roast’ın vegan pepperonisinin bu yılın sonlarına doğru raflardaki yerini alması bekleniyor.

Pizza Zincirleri Vegan Opsiyonlarını Artırıyor

Görsel: elavegan.com

Müşterilerine vegan alternatifler sunan tek pizza zinciri Little Caesars değil.

2020 yılının Kasım ayında Pizza Hut, Beyond Meat’in vegan İtalyan sosisini, sınırlı bir süre için ABD şubelerine ekledi. Bu ekleme, firmayı ABD ülke sınırları içerisinde ilk defa vegan etli pizza kaplaması sunan pizza zinciri konumuna getirdi.

Beyond Meat CEO’su ve kurucusu Ethan Brown, “Pizza Hut ile olan işbirliğimiz şu anlık bir kategoride. Ülke çapındaki pizza severlere firmamızın lezzetli ürünlerini tanıtırken aynı zamanda yeniliklerimizle piyasayı yerinden oynatmayı planlıyoruz.” şeklinde konuştu.

Sınırlı bir süre için, Birleşik Krallık’taki Pizza Hut müşterileri de vegan eti tadımlama fırsatına sahip oldular. Zincir, Beyond Meat’in üç üst kaplamasını müşterilerine sundu: Beyond Domuz Parçaları, Beyond Biftek Parçaları ve Beyond İtalyan Sosis.

Bu yılın mayıs ayında, Pizza Hut Kanada da bezelye ve pirinç proteininden üretilmiş İtalyan sosis parçalı kaplamayı piyasaya sürdü.

Geçtiğimiz ocak ayında Papa Johns, Birleşik Krallık’ta vegan peynirli pizzaları satışa çıkardı. Buna ek olarak firma, iki tane daha vegan alternatifini piyasaya sürdü: Not Chicken Vegan Bites ve sınırlı sayıda Alice Tai pizzası. Zincir, ikinci pizzayı paralimpik olimpiyatları altın madalyalı yüzücü Alice Tai ile iş birliği içerisinde oluşturdu.

Ve son olarak, Birleşik Krallık’taki Dominos, iki farklı vegan opsiyon çıkardı: Chick Ain’t Pizza ve nugget. Pizzada; el yardımıyla gerilmiş vegan hamur, olgunlaştırılmış domates sosu, süt içermeyen Cheezly ve bitki bazlı tavuk çubukları bulunuyor. Bitki bazlı tavuk nuggetlar; çıtır çıtır kızarmış ekmek kırıntılarıyla kaplanıyor ve Dominos’un vegan Garlic&Herb (sarımsaklı) dip sosuyla sipariş edilebiliyor.

 

Kaynak: livekindly.co/
Kapak görseli: needthat.com

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir