Avustralya, Canlı Koyun İhracat Endüstrisini Yasaklayabilir

Avustralya İşçi Partisi, Mayıs ayındaki federal seçimleri kazanmaları durumunda, ülkenin canlı koyun ihracat endüstrisine son vereceklerini onayladı.

PETA’ya göre, Avustralya her yıl yaklaşık üç milyon kadar koyun ihraç ediyor. Bu koyunların çoğu, Kuzey Afrika veya Orta Doğu’ya gidiyor.

Canlı koyun ihracat endüstrisinde hayvanlar, vardıkları son noktada katledilmeden önce gemilerde kalabalık, sıkış tıkış geçirmek zorunda bırakıldıkları uzun yolculuklar geçirmek zorunda bırakılırlar. PETA, bu taşıma uygulamaları esnasında bazı koyunların hastalandığını veya sıcak çarpması, aşırı stres, açlık gibi zorluklar yaşadığını belirtiyor.

2018 yılında, Batı Avustralya’daki Fremantle’den Orta Doğu’ya gerçekleştirilen bir seferde 2,400 koyun sıcak çarpmasından dolayı hayatını kaybetti. Olayın ardından Avustralya tarım bakanı David Littleproud şu şekilde konuşmuştu: “Korkutucu ve şok edici.” Olayın son derece rahatsız edici olduğunu da açıklamasına eklemişti.

Canlı Koyun İhracat Endüstrisinin Sonu mu Geliyor?

2019 yılında İşçi Partisi, yaklaşık 92 milyon Avustralya doları değerindeki ticareti aşamalı bir şekilde durdurma taahhüdünde bulunmuştu. Avustralya’da 22 Mayıs’ta yapılacak federal seçimlerde, partiden bu konuda bir açıklama daha geldi.

Avustralya İşçi Partisi lideri Anthony Albanese, mevcut Avustralya Başbakanı Scott Morrison’un seçimlerdeki rakibi.

Bir parti bildirisinde şunlar yazıyor: “Seçilmiş bir hükümet olan Arnavutluk İşçi Partisi hükümeti, bu durum göz önüne alındığında neler olması gerektiği konusunda, sektör ve Batı Avustralya hükümetiyle istişare ederek canlı koyun ihracatını aşamalı bir şekilde durduracak.

Avustralya kökenli, hayvan hakları odaklı bir siyasi parti olan Animal Justice Party, canlı koyun ihracat ticaretinin sona ermesi için ısrarla kampanyalar yürütüyor.  İşçi Partisi’nin açıklamasına yer verdikleri bir Instagram gönderisinde grup şunları yazdı: “Zafer çok da uzakta değil. Bu güzel, masum hayvanlar; canlı ticaret cehenneminden kurtulacağı için çok mutluyuz.”

Takipçilerini Animal Justice Party’ye oy vermeye çağırdıktan sonra parti, gönderiye şöyle devam etti: “Tüm hayvanların ticareti tamamen yasaklanana kadar mücadeleyi bırakmayacağız. Hadi federal parlamentoda hayvanlar için birlikte ses olalım.”

 

Kaynak: plantbasednews.org/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir