Kremalı mantarlı ıspanaklı makarna tarifi

Kremalı mantarlı makarna tarifi herkesin damak tadına göre değiştirdiği bir yemek olsa da vazgeçilmez bir lezzet. Ancak bu vegan mantarlı ve ıspanaklı makarna tarifi, çok da yüksek bir maliyete girmeden; iki kişilik sağlıklı ve süper doyurucu bir akşam yemeği hazırlamanıza yardımcı olacak! Dr. Rupy bu tarifte, sosa harika bir kremsi doku ve ilave protein katmak için ipeksi tofu kullanımını öneriyor.

Gereken toplam zaman: 30 dakikadan az

Pişirme süresi: 10-30 dakika

Servis sayısı: 2 Kişilik

Kremalı mantarlı makarna tarifi için servis başına düşen besin içeriği şu şekilde: 743 kalori, 28gram protein, 53gram karbonhidrat (7gram şeker), 14gram yağ (2gram doymuş), 12gram lif ve 1.2gram tuz.

İçindekiler

  • Kepekli tagliatelle makarna veya arzu ettiğiniz başka çeşit makarna (150 gram)
  • Soteleme işlemi için veya isteğe göre zeytinyağı
  • İnce dilimlenmiş büyük boy pırasa (1 adet)
  • Ispanak (200g)
  • Kalın dilimlenmiş mantar (200 gram)
  • Ezilmiş sarımsak (2 diş)
  • İpeksi tofu ya da biraz su ile blenderdan geçirilmiş sert tofu (150 gram)
  • Light soya sosu (1 çorba kaşığı)
  • Tuz
  • Taze çekilmiş karabiber

Kremalı Mantarlı Makarna Tarifi – Hazırlama Aşaması

Makarnayı büyük bir tencerede kaynayan tuzlu suda 10 dakika veya pakette yazan süre kadar pişirin. Makarnayı süzün, suyunun bir kısmını bir kaba ayırın.

Bu arada, büyük bir tavada orta ateşte biraz zeytinyağı ısıtın ve pırasaları yumuşayıncaya kadar 5 dakika hafifçe kızartın. Daha sonrasında pırasaları bir kâseye alın.

Tavaya biraz daha yağ ekleyin ve tavanın ısısını artırın. Daha sonra ıspanağı ekleyin ve ıspanak soluncaya kadar yaklaşık 1-2 dakika pişirin. Ispanağı mutfak havlusu serili bir tabağa alın, üzerini biraz daha mutfak havlusuyla kaplayın ve fazla suyunu sıkarak çıkartın.

Tavada biraz daha yağ ısıtın, bu sefer mantarları ekleyin ve yumuşayıp karamelize olana kadar yüksek ateşte soteleyin. Sonrasında tavaya sarımsakları ekleyin, birkaç dakika soteleyin. Ardından pırasaları ve ıspanağı tavaya geri ekleyin.

Kremalı mantarlı makarna tarifi için gereken vegan kremayı ise böyle hazırlayacağız: İpeksi tofu ve soya sosunu uzunca bir kaba koyun ve süzülmüş makarna suyundan 3 yemek kaşığı ekleyin. Pürüzsüz bir sos elde etmek için bir blender kullanın, ardından elde ettiğiniz harcı mantar karışımıyla birlikte tavaya dökün.

Eğer sert tofu kullanacaksanız bir karıştırma blenderına tofuyu ve krema kıvamına gelene kadar su ekleyerek çekin. Ardından karışımı mantar karışımıyla birlikte tavaya dökün.

Pişmiş makarnayı tavaya ekleyin ve bütün malzemelerle birlikte karıştırın. Tuz ve karabiber ekledikten sonra servis aşamasına geçebilirsiniz. Afiyet olsun!

Tarif İçin Birkaç İpucu

Kremalı mantarlı makarna tarifi için istediğiniz makarnayı kullanabilirsiniz. Ancak kepekli makarna, normal makarnanın en az iki katı kadar lif içeriğine sahiptir. Ayrıca biraz daha pürüzlü bir dokusu vardır, bu da sosun makarnaya yapışmasına yardımcı olur.

Tagliatelle bulamıyorsanız, penne, düdük veya spagetti makarna da kullanabilirsiniz. Herhangi bir kepekli makarna işinizi görecektir.

Mantarları, pişirme işlemi bitene kadar baharatlamayın. Tuzu çok erken aşamada eklerseniz mantarlardaki nemi çeker ve karamelize bir doku almak yerine mantarlar tavada terler.

Dondurulmuş ıspanak kullanabilirsiniz ama kullanmadan önce ıspanağın buzunun tamamen çözüldüğünden emin olun. Tavaya ilave etmeden önce de mümkün olduğunca fazla suyunu sıkmak için mutfak havlusu kullanın.


Daha fazla vegan tarif için buraya tıklayın.


 

Kaynak: bbc.co.uk/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir