Hindi Çiftliklerindeki Zulüm, Yeni Görüntülerle Ortaya Çıktı

El altından yürütülen gizli bir soruşturma sonucunda, Pennsylvania’daki “insani” adı altında devam eden zulüm olan hindi çiftliklerinde hayvanların zalimce uygulamalara maruz bırakıldığı ortaya çıktı. Dahası söz konusu bu çiftlikler, büyük zincir marketlere et tedarik ediyorlar.

Soruşturma

Pennsylvania’daki 10 farklı ‘Plainville Farms’ hayvan çiftliğini kapsayan soruşturma, hayvan hakları organizasyonu PETA tarafından yürütüldü. 15 Temmuz ile 3 Ağustos tarihleri arasında, çiftliklere soruşturma amacıyla sızan bir PETA görevlisi; çiftliklerdeki çalışanların hayvanlara yumruk attığı, tekmeledikleri ve onlara acımasızca davrandıkları görüntüleri kayda aldı. Hatta görüntülerdeki bazı görevliler, hayvanlara metal çubuklarla da vuruyorlar.

Kayıtlardan birinde bir görevli, ölmek üzere olan bir hindiyle kendini cinsel açıdan tatmin ediyormuş gibi yaparak eğleniyor.

Videonun anlatıcısı, o anları şöyle tarif ediyor: “Bir çalışan hindiyi yakalıyor, boynunu kırmayı deniyor ve daha sonrasında da hindiyi bacaklarının arasına alıyor. Onu kırık boynundan tutarak kendini tatmin ediyormuş gibi yapıyor ve eğleniyor. Korkunç. Daha sonra da hindiyi yere atıp tekmelemeye başlıyor ve onu ölüme terk ediyor.”

Yapılan bu zulüm ilk ve son değil. Videoda, “Çiftlik ekibinin çalıştığı her gece müfettişin, çalışanların çok sayıda hindiye akıl almayacak derecede acımasızca davrandıklarını gördüğü” belirtiliyor.

Çalışanlar, hindileri kanatlarından veya boyunlarından yakalayıp diğer hindilere sanki “bir oyunmuş” gibi fırlatıyorlar ve bundan zevk alıyorlar. Bazıları da hindileri boyunlarından tutup sallayarak boyunlarını kırmaya çalışıyor.

“Ölmüş ve ölmek üzere olan hindileri her gece çiftliklerde görebilirsiniz. Bu çiftliklerde hindiler, hastalıkları veya yaraları için hiçbir tedavi almıyorlar; bunun yerine yavaş ve acılı bir ölüme terk ediliyorlar.”

PETA müfettişi bu zulme katılmak istemeyince, çiftlikteki çalışanlar ve şefler tarafından azarlanıyor. Hatta müfettişe, işleri doğru bir şekilde yürütmediği için kendisine yeni bir iş bulmasını dahi söylüyorlar.

The New York Post soruşturmayı kaleme aldı ve görüntüleri “korkunç” olarak nitelendirdi. Yazıda, PETA’nın bu zulümleri kanıtlarıyla birlikte PSP Hayvan Zulümleri Ofisi’ne bildirdiği belirtildi.

‘İnsancıl’ Muamele

Görsel: PETA

Plainvill Farms, Kuzey Amerika’daki en önemli hayvan refahını gözeten gıda kuruluşlarından GAP’ın (Global Animal Partnership) onayına sahip.

GAP’ın web sitesinde şöyle bir açıklama yer alıyor: “Üçüncü bir taraftan yapılan çiftlik denetimlerinin; tüketicilerin yüksek beklentilerini karşılamanın ve uzun süreli bir değişim yaratmanın anahtarı olduğuna inanıyoruz.”

Plainville Farms’ın internet sitesinde ise, hindilerin ‘özel çiftçiler’ tarafından yetiştirildiği ifade ediliyor.

Firma, hindilerin sağlık ve refahlarının gözetildiğini belirtiyor. Ayrıca yüksek insani standartlara uygun olarak, hayvanların stresten arındıkları yaşam ortamlarında yetiştirildiklerini iddia ediyor.

Refahçı söylemlerle hayvanları öldürmek ve onlara zulmetmek meşrulaştırılmaya çalışılıyor. “İnsani” adı altında yapılan uygulamalar şartlar ne koşulda olursa olsun “insancıl çiftliklerde” tutulan hayvanların tutsak edilmesini, sömürülmesini ve öldürülmesini içeriyor. Hayvanlara bu gibi söylemlerle zulmedilmesine ve öldürülmesine karşı çıkarak vegan olmak bu zulme karşı alınılacak yegane tavırdır. “İnsancıl” söylemi, hayvan sömürü sisteminin ardına saklandığı bir paravandır.


Peta’nın yayınladığı kayıtlara ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.


 

Kaynak: plantbasednews.org/
Kapak görseli: PETA

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir