Beş Çocuktan Biri Vegan ya da Vegan Olmak İstiyor

Yeni yapılan bir anket sonuçları; Birleşik Krallık’taki çocukların yaklaşık %60’ının vegan veya vejetaryen olduğunu ya da olmayı düşündüğünü gösteriyor.

BBC Good Food, anket çalışmasını yaşları 5 ile 16 arasında değişen 1004 çocuk üzerinde gerçekleştirdi.

Dünya çapında kabul gören gıda medya kuruluşu BBC Good Food’un elde ettiği sonuçlara göre, çocukların %8’lik bir kısmı tamamen bitki bazlı besleniyor. Ankete katılan çocukların %13’ü ise vejetaryen.

Bu verilere ek olarak; çocukların yaklaşık %15’i vegan olmayı düşündüklerini belirtmiş. Kabaca 5’te 1’lik bir kısım (%21) ise vejetaryen olmaya sıcak baktıklarını ifade etmiş.

Raporlar, çocukların bitki bazlı beslenmelerinin arkasındaki ana nedenleri netleştirmiyor. Ancak en azından şunu biliyoruz ki, çocukların önemli bir bölümü sürdürülebilirliğe önem veriyor. Ayrıca ankete katılan çocukların %44’ü de, önümüzdeki 10 yıl içerisinde yiyeceklerin plastikle paketlenmesinin tamamen önüne geçilmesini umut ediyor.

BBC Good Food editörü Christine Hayes, çalışma hakkında şu yorumlarda bulundu: “Çocukların beslenme davranışlarını, alışkanlıklarını ve gıdalar üzerindeki düşüncelerini araştırmak büyüleyiciydi. Çocuklar, genel olarak gezegenimiz için daha sürdürülebilir olan besin üretim yöntemlerini ve alternatif beslenme şekillerini keşfetme konusunda oldukça meraklı ve hırslılar.

Bayrağı Gençler Taşıyor

Görsel: Eren Li

Güncel bulgular, çocuk ve gençlerin bitki temelli yaşam konusunda insanlığa öncülük ettikleri konusundaki yaygın inanışı doğruluyor.

2019 tarihli bir Britain Thinks raporu, Milenyum nesli ve Z kuşağının; diğer büyük yaş gruplarına oranla veganlığa daha yatkın olduğunu gösteriyor.

Başka bir raporda da, 15-20 yaş arasındaki gençlerin, iklim kriziyle mücadele etmek için sorumluluk aldıkları vurgulanmış. Özellikle katılımcıların %26’lık bölümü, gezegenimizi korumaya yardımcı olmak amacıyla bitki bazlı beslendiklerini ifade ediyor.

 

Kaynak: plantbasednews.org/
Kapak görseli: Cotton Bro

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir